Sylvanian Families, ami játék a játékban

Megosztás

Egy játék, ami nemcsak cuki, de a gyerekek ennek segítségével elsajátíthatják az olyan, hétköznapokban látott tevékenységeket, mint a sütés, főzés, bevásárlás, családi programok, kirándulás és akár ki is játszhatják magukból a mindennapok feszültségét, terheit.

Sylvanian Families ötlete és figurái 1985-ben készültek el, amikor még a játékok porcelánból voltak, a bútoraik pedig fából. Később egy animációs sorozat is készült belőlük, ami leginkább Spanyolországban és Angliában tett szert nagy népszerűségre. Ezt itthon Álomerdő lakói címmel sugározták a különböző tévécsatornák.

Régen nem lehetett bárhol kapni ezeket a puha és édes állatfigurákat, ezért nagy szó volt, amikor valaki akár egy darabbal is rendelkezett. Nagy becsben tartották, sőt, az sem ritka, hogy több generáció is vigyázott az egyes figurákra, és van, aki a szüleitől örökli meg az ő gyermekkori Sylvanian Families készletét. Szerencse, hogy ma már bárhol, bármikor elérhető, így a készletek bővíthetőek, számos új
kiegészítővel gazdagodhatnak a kis Families tulajdonosok. Ilyen például az
édességbolt, a biciklis hőlégballon, de még a kincses hajó is.

Ez a szerepjáték nagyon hasznos a kisgyermekek számára, így nem véletlen, hogy kézről kézre jár a családokban. A régebbi szettekkel teljes mértékben kompatibilisek az újonnan forgalmazott Sylvanian Families darabok, így korlátlanul bővíthető az összes lehetséges készlet. Mivel egy olyan világot épít fel, ahol nagyon fontos a gyakorlatias gondolkodás, a gyermekek ezen a játékon keresztül könnyedén gyakorolhatják a felnőttkor feladatait, mint a főzés, mosás, takarítás.

Emellett terápiás szempontból is igen hasznos, hiszen játék közben a gyermek minden kérdést fel tud tenni, vagy akár a feszültséget is oldhatja ezzel. Így jó esetben nem marad elvarratlan szál vagy fel nem dolgozott sérülés a gyermek lelkében. Az életre kelthető mesék palettája rendkívül színes, hiszen játszhatunk orvososat vagy a kistesó születésének kérdéskörét is körüljárhatjuk vele. Sőt, a mindennapokban történő eseményeket is eljátszhatják a gyermekek, mint amilyen a bevásárlás, a családi kirándulás vagy egy cukrászda meglátogatása is.

A Sylvanian Families állatkáit akár nyaralni is magunkkal vihetjük, nem csak otthon játszhatunk velük. Mivel puhák és simogatnivalók, így garantált sikert aratnak a barátok körében is. Ha nincs ötleted, hogy mivel lepd meg a környezetedben élő kisgyermeket, nézz körül a jateksziget.hu oldalon és bátran válaszd a Sylvanian Families készleteket!

Kapcsolódó cikkek